Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca demana al Govern que «no rebaixi» les exigències del REB a Sánchez

25857

MÉS per Menorca demana al Govern que no rebaixi les seves exigències respecte al REB i que «s’ajustin al full de ruta pactat amb totes les formacions polítiques i la societat civil».

El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assegurat que la situació respecte a les compensacions per a corregir la insularitat «són tan precàries que qualsevol proposta pot semblar suficient. I no és així. Les mesures proposades són bones o apunten en positiu, però són molt inconcretes i molt insuficients».

En aquest sentit, MÉS per Menorca recorda que no es garanteix la subvenció fins al 100 % per a mercaderies; no es contempla l’OSP Menorca-Barcelona; no es preveu assumir la totalitat del 75 % del transport marítim; ni tampoc s’implantarà la tarifa màxima universal com a mecanisme per evitar que el descompte del 75 % sigui absorbit per les companyies aèries amb l’increment de preus -tot i que els preus elevats també actuen com a barrera per als visitants.

De la mateixa manera, tampoc queden concretades les mesures d'impuls a les energies renovables i de millora de l'accessibilitat a la formació. A més, el fons d'insularitat es redueix a l'anivellament de les inversions de l'Estat, sense concretar si són directes o a través de convenis, qüestió aquesta que ja està recollida en l'Estatut d’Autonomia del 2007 i que fins ara no s'ha complert.

MÉS per Menorca també troba a faltar mesures que puguin corregir la doble i triple insularitat. Finalment, un altre aspecte que tampoc no es recull és la recuperació de les inversions estatutàries previstes en l'Estatut d’Autonomia, que superen els 1.000 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.