Setmanari d'informació local - 138 anys

El comitè d'empresa d'Es Murterar demana allargar els terminis del tancament de la central

25781

El Govern i el comitè d'empresa de la central tèrmica d'Es Murterar han pactat aquest dilluns reunir-se cada 15 dies per a negociar una proposta comuna en relació al seu tancament, després que els representants dels treballadors hagin demanat allargar els terminis d'aquest, que està previst que es produeixi de manera progressiva a partir del 2020, segons la previsió inicial del Govern.

Davant els mitjans de comunicació, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha reivindicat que per al Govern, «des de sempre, la transició energètica ha estat un element fonamental així com poder seguir creixent en llocs de treball de qualitat».

Pons ha recordat que la proposta plantejada pel Govern ha estat sempre la d'un «tancament progressiu a partir del 2020 amb finalització el 2025». En aquest sentit, ha aclarit que la decisió és del Govern de l'Estat i que el procés respon al compliment obligat de la normativa europea sobre emissions industrials.

Després de la trobada amb els treballadors, que ha durat sobre una hora i mitja, Pons ha volgut remarcar la necessitat que en la negociació no només intervengui el comitè d'empresa i el Govern, sinó també la pròpia empresa.

Per la seva banda, el president del comitè d'empresa d'Es Murterar, José Antonio Marí, ha defensat que «almenys una part de la central encara és necessària per a garantir el subministrament elèctric».

«Volem formar part de la transició i d'instal·lar renovables», ha dit Marí que després ha considerat que «mentre no hi hagi alternativa la central hauria de seguir en marxa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.