Setmanari d'informació local - 138 anys

Què hi ha darrera el caos en les oposicions del cos auxiliar de la Comunitat?

22221

Una setmana després d'haver-se celebrat les proves d'oposicions del cos auxiliar de la Comunitat Autònoma, no només no s'han solucionat els problemes, sinó que el caos augmenta de volum... I per descomptat, ningú ha dimitit.

Si els responsables del caos que ha afectat centenars de persones, fossin de l'altre soci de Govern, ja hi hauria hagut dimissions a dojo, però com que els responsables pertanyen a la casta del PSOE, no han dimitit. Ni han estat cessats.

Després del nyap de les proves, la decisió del tribunal qualificador d'anul·lar la prova i anunciar que l'EBAP (Escola Balear d’Adminsistracions Públiques) fixarà una nova convocatòria, ha disparat les crítiques i el malestar entre els opositors que estaven en contra de repetir la prova.

Però què hi ha darrera? Qui n'és el responsable?

El PSOE de Calvià és un partit apart. Manté una sèrie de persones amb sous espectaculars que no se sap ben bé què fan. Fins fa poques setmanes l'exemple màxim de casta que hi ha a les Balears, Joan Mesquida, ocupava un d'aquests llocs, amb un sou superior als 50.000 euros.

Precisament un dels personatges que duen anys vivint de la política i una peça clau del PSOE de Calvià és el responsable directe del caos generat a les oposicions: es tracta de Jaime Tovar.

Tovar, en començar la legislatura, va ser nomenat director general de Transparència, càrrec que va ocupar fins que va rebre l'oferta d'anar a fer feina a la conselleria d'Interior. El que resulta, si més no, sospitós, és que posteriorment ningú no ha ocupat el seu lloc, cosa que demostra que el lloc de feina estava fet a mida.
Si ens remuntam temps enrere, trobarem que Tovar va ser nomenat cap de policia municipal per Margarita Nájera. Després que Nájera va deixar les responsabilitats sobre la policia, ell també va deixar la policia i va treballar com a consultor. Però els seus clients sempre varen ser institucions públiques. Un bon exemple d'allò que s'anomena 'portes giratòries' a nivell municipal.

En la seva etapa de 'consultor' va treballar com autònom o a través d'una consultoria anomenada 'Gabinet de Perspectiva SL'.

Com a exemples de la feina que va fer Tovar, hi trobam

el que va fer per a l'Ajuntament de Binissalem, 'estudi per a la millora organitzativa dels serveis administratius (oficines) així com en la implantació de les mesures derivades d'aquestes; o el que va fer per a l'Ajuntament de Villanueva del Pardillo (Madrid) 'assistència tècnica consistent en l'assessorament a l'equip de govern i als tècnics municipals sobre la regulació de les condicions de treball dels funcionaris de Policia Local'; o el que va fer per al propi Ajuntament de Calvià, 'estudi de la situació de les diferents associacions i entitats ciutadanes de Calvià i d'ordenació de la participació ciutadana del municipi', que va consistir en fer una base de dades amb aquestes associacions i entitats.

Quan el PSOE recuperà el poder municipal, se'l va col·locar en l'esmentada responsabilitat de Director General de Transparència i Innovació. Ara fa just un any, va deixar el càrrec per anar a fer feina a la conselleria. El seu lloc de feina municipal encara ara resta sense estar ocupat per ningú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.