Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell lidera la Ruta Cultural Europea Ramon Llull

21955

El Consell de Mallorca ha presentat a l'Institut Europeu dels Itineraris Culturals, amb seu a Luxemburg, la candidatura de la Ruta Cultural Europea Ramon Llull. La iniciativa dóna continuïtat a la ruta que el mateix Consell va promoure localment coincidint amb el 700 aniversari del mallorquí més universal. Ara, la institució insular fa una passa més i internacionalitza una proposta que ha esdevengut tot un èxit a nivell local.

De moment, el projecte ha estat ben rebut pels responsables europeus i pels representants dels diferents països que conformaran aquest itinerari. Una delegació mallorquina integrada pel president del Consell, Miquel Ensenyat, el conseller d'Economia, Hisenda i Turisme, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Paula Ginard, han presentat a Luxemburg la feina feta per obtenir el reconeixement europeu. La Ruta compta amb l'aval de la Fundació Mallorca Turisme.

Miquel Ensenyat ha declarat que Europa «no existiria sense la tasca de persones amb el pensament i l'esperit viatger de Ramon Llull, bona part de la ruta ja existeix perquè el nostre savi més universal deixà petjada per on passà». El president del Consell també ha destacat que aquesta ruta és «un exemple de col·laboració entre institucions i entitats deixant fora els interessos particulars o les sigles dels partits».

Segon el conseller Cosme Bonet, «la voluntat de la ruta és perpetuar el llegat de Llull, donar-lo a conèixer i aprofundir en la figura de l'escriptor i filòsof, així com convertir-se en un motiu pel diàleg intercultural a la Mediterrània». A més, segons Bonet amb aquesta iniciativa «tornam a apostar per un turisme sostenible i lligat a la cultura. Ja des d'abans d'assumir les competències de Promoció Turística hem fet feina en una direcció concreta: un nou model basat en la sostenibilitat».

L'Itinerari Cultural Europeu és un distintiu atorgat pel Consell d'Europa a aquelles rutes, recorreguts i trajectes que aglutinin una sèrie de valors. Són un patrimoni cultural viu, democràticament definit, no només per la seva bellesa o antiguitat, sinó perquè faciliten l'intercanvi, l'enriquiment mutu, la cooperació i la creació d'una identitat europea comuna.

Amb els itineraris culturals es pretén anar més enllà del simple llançament de productes culturals o turístics, i s'aposta per la protecció dels valors culturals europeus, per tal de fomentar noves formes de trobada entre la ciutadania, posar en valor patrimonis poc coneguts i desenvolupar programes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.