Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquests són els artesans reconeguts pel premi Artesania del Consell

20555

El Consell ha lliurat aquest dijous els Premis d'Artesania, un reconeixement als artesans, entitats i empreses que han destacat en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Durant l'acte de lliurament, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha destacat que «la petjada que ha deixat l'artesania a Mallorca s'aprecia en el paisatge, a cada casa i en les persones», per la qual cosa «la desaparició de l'artesania suposaria la pèrdua de part del patrimoni». «No ens podem permetre el luxe de perdre artesans», ha assenyalat Ensenyat.

Per la seva banda, el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha assegurat durant l'acte que «aquest reconeixement fa valdre i dóna un impuls a un sector molt important per a l'economia mallorquina».

Segons han informat des de la institució insular, el Premi Trajectòria Artesana 2017 ha estat lliurat a Sebastià Moyà Vicens per 'Una festa per al paladar'. Licors Moyà és una empresa familiar fundada en 1890 i amb més de 125 anys d'experiència. Actualment, la dirigeixen la quarta i la cinquena generació.

El Premi Producte Artesà i Disseny 2018 ha estat para Cristina Noemí Forteza per 'Braçalet balconada mallorquina', una polsera inspirada en una reixa de balconada mallorquina, element arquitectònic patrimonial de la ciutat mediterrània de Palma.

Finalment, Nicolás Rodríguez ha rebut el Premi Impulso i Avantguarda per 'Oh, Paradís!', una peça inspirada en la quarta imatge del tríptic 'El jardí de les delícies' del Bosco; concretament, la part exterior que al·ludeix al tercer dia de la creació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.