Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra exigeix mesures per impedir que es produeixin vessaments de combustible als ports

20487

Amics de la Terra Mallorca ha manifestat aquest dimecres la seva «preocupació i indignació» davant un vessament de combustible que es va produir aquest dimarts en aigües del Port de Palma, i ha exigit a les autoritats que adoptin mesures «per impedir que episodis com aquest tornin a repetir-se».

Així s'ha expressat l'entitat en un comunicat en què també reclama a les autoritats que monitoritzin «fins al més mínim aspecte totes les externalitats mediambientals que provoca l'incessant flux de vaixells de creuer».

Amics de la Terra ha lamentat el «desproporcionat flux de creuers» en els ports de les Illes amb «vaixells aliens a qualsevol control per part de les administracions» en factors com l'emissió de partícules, producció i eliminació d'escombraries, consum d'aigua, eliminació d'aigües negres i grises i residus tòxics.

«Ni l'Administració, i, ni molt menys la ciutadania, coneix el seu estat i els eventuals riscos que una manca de manteniment adequat pugui representar», ha protestat l'entitat. També ha demanat «transparència i informació a la població» sobre totes aquestes qüestions.

Aquest dimarts, efectius d'emergència, coordinats per Autoritat Portuària de Balears (APB) varen haver d'intervenir per contenir un vessament de combustible sofert per un creuer al Dic de l'Oest del Port de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.