Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell ret un sentit homenatge a l'exrectora de la UIB Montserrat Casas

19983
Un moment de l'homenatge a Montserrat Casas, científica i exrectora de la UIB. | Consell de Mallorca

La sala de Plens del Consell de Mallorca s'ha omplert aquest divendres de desenes de persones que han volgut retre homenatge a la científica, professora, rectora, catedràtica i Filla Adoptiva de l'Illa de Mallorca, a títol pòstum, Montserrat Casas.

«Avui, el nostre homenatge a Montserrat Casas ha de ser també un homenatge col·lectiu a tota la comunitat educativa que ella tant va defensar. Un homenatge extensiu al seu compromís amb l'educació, la cultura i la llengua pròpia de les Illes Balears», ha destacat Ensenyat durant l'acte.

Va ser l'agost del 2015, durant aquesta legislatura, que es va llegir la instrucció de Casas, per nomenar-la Filla Adoptiva de l'Illa de Mallorca a títol pòstum, ja que Casas va morir el 30 de març de 2013 per complicacions derivades del càncer que patia. La vinculació de Casas amb Mallorca i amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) s'inicià, l'any 1983. Primer en fou professora adjunta contractada, després professora titular i, des de l'any 1994, catedràtica de física atòmica, molecular i nuclear.

Casas destacà, a més de per la tasca de recerca, per la faceta de gestora, que desenvolupà a la UIB. L'any 2000 fou nomenada síndica de greuges (defensora universitària), la primera que tingué la universitat illenca. Ho fou durant cinc anys, fins al 2005. Es convertí en la primera rectora de la UIB, càrrec que revalidà el 2011.

Han assistit a la descoberta del quadre el president del Consell, Miquel Ensenyat, el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, juntament amb el vidu de Casas, Carles Bona, i l'autor del quadre, José María Fayos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.