Setmanari d'informació local - 138 anys

Maó dóna suport a l'ONG Proactiva Open Arms

19407
las fotos del Golfo Azzurro el nuevo barco que usara la ONG Proactiva Open Arms en sus misiones en el Mediterraneo Central Autor Proactiva Open Arms

L'Ajuntament de Maó ha aprovat una moció de suport a l'ONG Proactiva Open Arms després de la confiscació del seu vaixell per part de la Fiscalia de Catània (Itàlia), que acusa l'entitat d'afavorir la immigració clandestina i d'associació criminal.
La proposta es va aprovar aquest dijous durant el ple municipal amb els vots favorables d'Ara Maó i PSOE i l'abstenció de PP i Ciudadanos. El text aprovat destaca que l'ONG realitza «una admirable labor de salvament i rescat» de persones refugiades en el Mediterrani i demana a les autoritats estatals que prenguin accions per a la seva defensa.
«Des de l'Ajuntament de Maó, des del màxim respecte a la sobirania italiana, la legalitat vigent, l'Estat de Dret i els Drets Humans Universals, volem donar tot el nostre suport a Proactiva Open Arms en uns moments tan difícils», han indicat aquest divendres des del consistori.
Cal recordar que la Fiscalia de Catània va confiscar de forma preventiva diumenge passat el vaixell Open Arms, propietat de l'ONG de Badalona dirigida per Óscar Camps. S'acusa l'entitat d'afavorir la immigració clandestina i d'associació criminal, després que el dissabte 216 persones immigrants que havien estat rescatades en aigües internacionals enfront de les costes de Líbia anessin desembarcades en territori italià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.