Setmanari d'informació local - 138 anys

Censuren una cançó de Txarango a un col·legi de Palma «per ser un himne independentista»

19293

La direcció del CIDE Cooperativa d'Ensenyament de Palma ha hagut de retirar la cançó 'Agafant l'horitzó' de Txarango del Festival de Primavera que organitza cada any el centre.

La decisió de retirar la cançó s'ha pres després que arribassin queixes de famílies d'alumnes i que es formàs una problemàtica política que, des del centre, ni tan sols s'havien plantejat.

En aquests darrers dies hem pogut veure per les xarxes socials comentaris d'algunes persones properes al centre que expressaven la seva disconformitat amb la tria de la cançó «per ser un himne independentista». Segons aquestes persones, varen cercar el tema a Internet i varen trobar que «la cançó que balla tota primària va ser usada com a himne independentista per la CUP».

«No m'ho podia creure! Volia i vull pensar que no estan clavant els nostres fills en política, que només és una cançó i que li donam massa importància a l'origen de la lletra, podem reinterpretar el missatge amb la ment oberta. Però vaig cercar articles de premsa», hem pogut trobar a les xarxes.

No només han rebut queixes per la cançó. També ha hagut familiars dels nins a qui els ha molestat els colors de la celebració del festival que representaven els continents (rosa, taronja, verd, vermell, blau i groc), ja que els recordava a una bandera estelada. A aquestes acusacions el centre s'ha mostrat incrèdul: «Òbviament, amb aquests colors no es forma cap bandera independentista».

La direcció del centre ha hagut d'escriure una carta on es demana analitzar la cançó fora del prisma polític i justifica la seva tria «perquè es va considerar molt adient a l’espectacle que es volia presentar: un missatge vitalista, d’unió, de coratge i de futur, representat pels nostres alumnes». 

«La direcció del centre expressa el seu agraïment pel suport obtingut per part d'algunes famílies i lamenta en canvi l'actitud de les que s'han molestat per la tria de la cançó cridant fins i tot a fer boicot al festival dels seus fills sense ni tan sols contactar abans amb els responsables de l'escola».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.