Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien els impediments al desenvolupament de l'autoconsum elèctric amb una 'performance'

19145

L'associació ecologista Amics de la Terra ha protagonitzat durant el matí d'aquest divendres una performance al passeig del Born de Palma per posar en relleu els impediments al desenvolupament de l'autoconsum elèctric a l'Estat espanyol.

Segons ha informat l'associació en un comunicat, han realitzat aquesta actuació per mostrar tots els passos complexos que cal dur a terme per instal·lar un punt d'energia fotovoltaica en un habitatge.

Així mateix, han criticat la inseguretat jurídica que comporta instal·lar plaques solars a casa ja que, segons expliquen, «en qualsevol moment, el Govern pot establir càrrecs variables a l'energia autogenerada a les instal·lacions de potència contractada igual o superior a 10 Kw».

Aquesta situació afecta especialment a un territori com les Illes Balears amb uns costos de generació de l'energia «molt superiors als peninsulars» (al voltant de 80/90 € / MWh superiors als de la Península), i amb «el major índex d'emissió de gasos d'efecte hivernacle» (tn CO2 / MWh generat).

En acabar l'acte, l'associació ha presentat una carta adreçada a la delegada del Govern espanyol a les Balears, Maria Salom, per exigir al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme espanyol la supressió de l'article 9.3 de la Llei 24/2013, del sector elèctric i la modificació del Reial Decret 900/2015, pel qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de les modalitats de subministrament d'energia elèctrica amb autoconsum i de producció amb autoconsum.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.