Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Balaguer acull aquest dimecres la constitució del nou Consell Municipal de Cultura

19065

Can Balaguer acull aquest dimecres la constitució del nou Consell Municipal de Cultura, l'òrgan d'assessorament i debat d'aquesta àrea de l'Ajuntament de Palma el qual estarà «més obert a la participació» amb la presència d'entitats, associacions i experts, entre altres.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que el Consell Municipal de la Cultura es va crear el 2009 però que, amb els anys, s'havia convertit en un òrgan «no representatiu de la ciutadania». «Les entitats havien anat canviant, així com les persones que les representaven, d'aquí la necessitat de posar al dia la seva composició i per això era necessari modificar el reglament», ha assenyalat.

A partir d'ara, el Consell permetrà una doble tasca: «donar a conèixer les polítiques i accions que es volen desenvolupar des de la Regidoria Cultura i, per un altre, incorporar aquelles accions que les entitats traslladin a l'àrea», ha informat.

Segons ha dit, volen «millorar la comunicació i treballar tots junts per aconseguir una ciutat millor, amb polítiques culturals que responguin a la realitat i siguin fruit de les persones i entitats que millor coneixen el món de la cultura». Una de les principals novetats del nou reglament és la relativa a la participació ciutadana, que té dos protagonistes: «Les persones a escala individual i les entitats», segons han remarcat.

«Les entitats han de jugar un paper fonamental en tot procés de participació, però cal obrir els processos als ciutadans perquè tenguin la màxima representativitat», ha dit Carrió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.