Setmanari d'informació local - 138 anys

Jaume Sastre s’incorpora a la vaga de fam col·lectiva per a la llibertat dels presos polítics

18675

El professor mallorquí Jaume Sastre s'incorporarà aquest dijous al dejuni col·lectiu per a la llibertat dels presos polítics i retorn dels exiliats impulsat per l?ANC.

Passada vaga de fam de Sastre

Sastre, qui va fer 40 dies de vaga de fam contra el projecte que el llavors president del Govern de les Balears, José Ramon Bauzá, volia impulsar a les Illes en contra del català a les escoles, participa ara en aquest dejuni al costat d'altres 13 persones.

14 persones en vaga de fam

Un total de 14 persones participen des del dilluns en el dejuni col·lectiu impulsat per l?ANC amb el suport d'una desena d'entitats i col·lectius que treballen pels drets humans. En aquest primer dejuni, en els Caputxins de Sarrià de la ciutat de Barcelona, hi participen 14 persones que es relleven per ocupar les set places disponibles, la màxima capacitat que permeten les instal·lacions. Aquest dijous els visitaran familiars de presos, i s'incorporarà tres dies Jaume Sastre. També el dijous, les entitats que donen suport a la iniciativa i familiars dels empresonats participaran en una roda de premsa per anunciar altres municipis que se sumaran al dejuni.

En el dejuni poden participar-hi persones de 18 a 75 anys, es pot fer entre un mínim de dos dies i un màxim de set, durant els quals solament es pot prendre aigua, i cal superar una revisió mèdica.

Entre els adherits hi ha l?Associació Catalana pels Drets Civils de les famílies; Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; Caputxins de Sarrià; Centre d'Estudi Joan Bardina; Ciemen; Crida per la Llibertat; Fam de Llibertat; Fundació Randa-Xirinacs; Grup Sant Jordi de Drets Humans; Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat; Lluïsos de Gràcia; Òmnium Cultural; Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD-PV); TeatRe amb R de República, i Comitès Llibertat amb els Presos Polítics Represaliats Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.