Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fira d'Arco aplica la censura a una obra que denuncia l'existència de presos polítics a Espanya

18413

La fira d’art Arco de Madrid ha retirat l’obra de l’artista Santiago Sierra que exposa els rostres pixelats de desenes de presos polítics de l'Estat espanyol. Entre altres, apareix Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i una vintena de presos polítics més per a denunciar l’existència de presos polítics a Espanya.

Així ho ha anunciat l’organització, amb l’argument és que volen «evitar polèmiques».  Concretament, la censura s'ha aplicat a petició d’Ifema, la Fira de Madrid,  i la formen la Comunitat de Madrid, l’Ajuntament de Madrid, la Cambra de Comerç i Indústria i la Fundació Obra Social i Monte de Piedad de Madrid. L’obra no ha pogut ni tan sols ser visitada perquè era aquest mateix dimecres que s’obria al públic.

L’obra també inclou altres presos polítics com els joves d’Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin o simpatititzants del 15-M que participaren en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d’una breu llegenda que explica cada cas i que, tot i que no en publica la identitat, són fàcilment identificables.

Cal recordar que l'artista Santiago Sierra, que en el passat 2003 va ser el representant espanyol a la Biennal de Venècia, on el seu muntatge va aixecar polèmica perquè requeria el DNI espanyol per entrar dins el pavelló, i al 2010 va ser reconegut amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, tot i que va rebutjar el guardó i a la dotació econòmica que l’acompanya (30.000 euros) argumentant que no volia perdre la llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.