Setmanari d'informació local - 138 anys

La XVII Gala de l’Esport guardona 149 joves esportistes de 24 federacions

18003

Aquest dijous vespre el Teatre Principal de Palma ha tornat a aixecar el teló per celebrar el reconeixement més important que es fa a l’esport base de Mallorca. Ha estat durant la XVII edició de la Gala de l’Esport del Consell de Mallorca, en què s’han reconegut els mèrits esportius de 149 joves esportistes en edat escolar, que han estat campions d’Espanya en algun esport individual o col·lectiu, o han aconseguit un lloc al pòdium en una competició internacional durant l’any 2017.

Representen 24 federacions esportives de les Illes Balears: atletisme, bàdminton, ball esportiu, ciclisme, escacs, la Federació d’Esports Adaptats (FESAIB), futbol, gimnàstica, golf, judo, karate, motociclisme, natació, pàdel, petanca, piragüisme, taekwondo, tennis, tennis taula, tir de fona, tir olímpic, triatló, vela i voleibol.

La XVII Gala de l’Esport ha estat marcada per dos aspectes destacables: la forta presència de l’esport femení –dels 149 joves esportistes guardonats, 90 són dones- i també pel reconeixement a projectes socials que neixen del món de l’esport i que aposten per pràctiques més igualitàries i integradores. És el cas del reconeixement que ha rebut la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears pel desenvolupament del programa de Boccia, un esport basat en la combinació de tàctica i habilitat que practiquen persones en cadira de rodes amb paràlisi cerebral o discapacitat física severa.

Pel que fa a les federacions esportives que han aconseguit major nombre d’esportistes guardonats, en aquesta XVII Gala de l’Esport destaca, en primer lloc, la Federació de Voleibol, que enguany ha pujat a l’escenari 30 campiones, clar exemple dels èxits femenins que s’estan assolint en aquest esport gràcies als equips cadet de voleibol pista i l’equip infantil en la modalitat de volei platja, que han quedat primers als campionats d’Espanya.

Per la seva banda, la Federació de Piragüisme se’n du a casa 22 reconeixements per a piragüistes mallorquins, que durant el 2017 varen quedar primers en competicions nacionals. Entre les federacions amb major nombre d’esportistes guardonats també es troben les federacions de Natació (amb 16 nedadors i nedadores que han fet pòdium a nivell nacional i internacional, amb un nombrós equip de natació sincronitzada aleví), Taekwondo (amb 17 nins i nines reconeguts), Tir de Fona (10) i Vela (14).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.