Setmanari d'informació local - 138 anys

Quasi 8.000 vehicles passen pel túnel de Sóller al dia el mes de gener

17827

La mitjana de cotxes que passen pel túnel de Sóller des que es va rescatar és de 7.995 vehicles al dia, 436 més que abans d’aixecar les barreres. Aquest augment representa un 5,5 per cent.

Pel que fa als dies feiners és quan més cotxes passen per la infraestructura. Entre dilluns i divendres en travessen 8.146 al dia, 372 més si comparam amb les xifres de desembre de 2017 (un increment del 4,6 per cent).

El dissabte és el dia que presenta un increment més elevat, del 12,4 per cent. Al desembre, transitaven 6.878 vehicles mentre que ara la mitjana és de 7.856. Tot i que s’ha incrementat la xifra dels dissabtes, és una quantitat inferior a la mitjana dels dies feiners.

Finalment, també s’ha analitzat la repercussió que hagi pogut tenir el rescat en diumenge. Aquest mes de gener, els diumenges la mitjana de vehicles es troba en 7.720 mentre que al mes anterior era de 7.165, un 7,2 per cent més. 

Les xifres marquen que l’increment no és tan alt si tenim en compte que els ciutadans han deixat de pagar el peatge més car de l'Estat espanyol. Probablement, aquest increment es deu a que els cotxes que decidien anar pel coll de Sóller, ara van pel túnel.

Per a elaborar aquestes mitjanes no s’han tengut en compte els dies festius ja que no marquen una setmana igual a les que no tenen cap dia festiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.