Setmanari d'informació local - 138 anys

La Tertúlia Cafè Teatre és un dels establiments més ben valorats a la CatalApp

16147

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest dimecres les novetats que impulsarà a partir d’ara gràcies a la informació extreta de les valoracions que han fet els usuaris de la CatalApp, l’aplicació mòbil que valora la responsabilitat lingüística dels establiments comercials.

La principal novetat són els adhesius de reconeixement lingüístic, certificats que poden enganxar a l’aparador del restaurant o de la botiga i que permetrà als consumidors reconèixer aquell establiment com un espai que respecta els drets lingüístics dels consumidors i que utilitza el català en totes les seves formes de comunicació. En total, l’ONG del català enviarà aquest certificat a 150 establiments d’arreu del domini lingüístic, principalment a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. 

Els més ben valorats
La presentació d’aquestes dades de la CatalApp s’ha fet al restaurant Terra d’Escudella de Barcelona, situat al barri de Sants. Aquest és l’establiment més ben valorat pels usuaris de la CatalApp, ja que té tota la seva informació escrita i oral en català i així li ho han reconegut els seus clients. Un dels socis d’aquesta cooperativa, que ofereix plats tradicionals de la cuina dels Països Catalans, Pau Canela, ha detallat que el seu establiment sempre ofereix el servei en català.

A nivell global, l’empresa que més bona puntuació rep és Bon Preu. La cadena de supermercats sempre ha tengut una gran sensibilitat en l’ús del català.

Altres establiments que encapçalen el rànquing dels més ben valorats per la CatalApp són els Cinemes Texas i la Fàbrica Moritz de Barcelona, el restaurant Les Voltes de Girona, el Centre Social Bar-Terra de València o la Tertúlia Cafè Teatre de Palma.

En els primers 8 mesos de funcionament, la CatalApp ja suma 43.000 descàrregues i 8.600 usuaris actius en aquests moments. Aquests han fet més de 35.000 valoracions en 27.000 establiments diferents. El 68 % dels usuaris que han expressat la seva opinió ha puntuat positivament els establiments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.