Setmanari d'informació local - 138 anys

La Viquipèdia arriba als 20.000 articles sobre dones

16101

La comunitat de la Viquipèdia en català ha aconseguit superar el repte que s’havia autoimposat per arribar als 20.000 articles sobre dones abans del 31 de desembre. L’article amb què s’ha arribat a la fita ha estat la cantant d’òpera i actriu sueca Brita Hertzberg, que va actuar al Liceu el 1947. Ara ja en són més de 20.089. El repte va començar el juny, quan faltaven gairebé 2000 articles per assolir el repte.

Al llarg d’aquests mesos, s’han proposat diversos articles de dones de diferents professions, des d’acadèmiques, activistes, artistes, científiques, escriptores, músiques, polítiques o religioses.

Cada dimarts de 17 a 20 hores té lloc un espai d’edició social de Viquidones a la Universitat Pompeu Fabra per editar en un espai físic i un entorn amable.

També s’ha iniciat aquest any el viquiprojecte Invents, una iniciativa per fer un pas més enllà per reduir la bretxa de gènere a la Viquipèdia: no només amb biografies de dones, sinó donant més i millor cobertures a les aportacions de la dona en la història de la humanitat.

El projecte s’ha promocionat a les xarxes amb l’etiqueta #20000dones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.