Setmanari d'informació local - 138 anys

Les institucions de les Balears se sumen al #Diamundialdelasida

15855

El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Sanitat i Consum, Antonia Martín, juntament amb altres regidors de la corporació municipal, i membres de Taula per la sida i de l'ONG Metges del Món han participat en la col·locació del llaç vermell a la façana de l'Ajuntament. Aquesta nit, a més, la façana de l'edifici s'il·luminarà de vermell. Martín, pel seu costat, ha agraït el treball que fa Taula per la sida i ha recordat que aquest dijous l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una declaració institucional per «enfortir actuacions de prevenció i eliminació de la sida social».

Amb la declaració institucional, l'Ajuntament es compromet a engegar accions per commemorar el dia 1 de desembre; que Palma realitzi les accions oportunes (xerrades, campanyes informatives) per acabar amb la denominada 'sida social', que és l'estigma que sofreixen les persones que són zeropositives pel fet de ser-ho. Així mateix, Cort es compromet a dur a terme accions i campanyes municipals dirigides a les persones amb pràctiques de risc, aportant una informació veraç i científica.

Les Balears enregistraren 158 nous casos de VIH en 2016

Les Balears enregistraren 158 nous casos en el 2016 i ascendeix a 2.300 noves infeccions detectades des de 2003, segons dades de la Direcció general de Salut Pública. Del total, en aquests darrers 13 anys, el 81% dels casos corresponen a homes i el 19% a dones. La via de transmissió sexual representa el 82% dels casos diagnosticats en homes i el 81% en dones, sent la mitjana d'edat de 37 anys.

A les Illes, per saber si una persona té la infecció per la sida es pot realitzar un test ràpid de forma gratuïta a l'Associació de Lluita Anti-sida de les Illes Balears (ALAS), al Centre de Diagnòstic, Tractament i Prevenció d'Infeccions de Transmissió Sexual (Caits), i per un cost de 5 euros a les farmàcies. Igualment, es pot saber si una persona té la sida mitjançant una analítica de sang que pot sol·licitar-se al centre de salut i al Centre de Diagnòstic, Tractament i Prevenció d'Infeccions de Transmissió Sexual (Caits).

Cort instal·la cartells per Palma per sensibilitzar la ciutadania sobre el VIH

L'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, a través de la Direcció general d'Arts Visuals i Espais Públics, ha instal·lat en diferents punts de la ciutat cartells per sensibilitzar la ciutadania en relació a la sida.
Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest divendres, el cartell ha estat dissenyat per un grup de persones que tenen la sida, juntament amb l'artista Pepe Miralles i la psicòloga d'ALAS Sonia Justo. Aquest taller s'ha dut a terme en paral·lel a l'exposició 'Encara aquí. 20 anys de VIH-SIDA a l'obra de Pepe Miralles' que es pot visitar en el Casal Solleric fins al 6 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.