Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada la declaració 'Defensa dels drets de les víctimes de violència masclista a l'àmbit judicial'

15721

El Parlament ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional en 'Defensa dels drets de les víctimes de violència masclista a l'àmbit judicial', en què es constata: «La saturació dels jutjats i la manca de l'especialització en alguns casos afecten directament els drets de les víctimes de gènere».

Els diputats de la Cambra han subscrit una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, celebrat el 25 de novembre.

Així, en el text consensuat es recorda que les Balears, amb 26,29 víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones, són el territori de l'Estat amb la taxa més alta, una xifra que està molt per sobre de la xifra de la mitjana estatal que es situa en 17,04, segons dades facilitades pel Consell General del Poder Judicial relatives al segon trimestre d'aquest any.

En aquest context, el Parlament insta els governs estatal i autonòmic a «realitzar una avaluació de la implementació de la Llei 1/2004 en l'àmbit judicial, que ha de servir per obtenir informació sobre les possibles deficiències en la implementació de la llei i el seu impacte sobre el dret de les dones».

De la mateixa manera, la Cambra insta «que s'emprenguin reformes legislatives per protegir els menors en relació amb la seva custòdia i a implementar el Pacte d'Estat contra la violència de gènere i assegurar recursos humans i econòmics a les diferents institucions de les Illes per fer-lo efectiu».

Finalment, el Parlament insta els governs estatal i autonòmic a «que impulsin un conjunt de mesures contingudes en el Pacte contra les violències masclistes de les Balears, així com a dur a terme reformes legislatives per garantir el Conveni d'Istanbul sobre lluites contra la violència a la dona».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.