Setmanari d'informació local - 138 anys

Professors d’autoescola proposen el president del Consell Econòmic i Social com a mediador

15703

El president de l'Assemblea de Treballadors Assalariats d'Autoescoles de Catalunya (ATAAC), José María Marín, ha demanat al Govern mesures per acabar amb la vaga d'examinadors que s'allarga des de juny. Per això, ha proposat al president del Consell Econòmic i Social (CES), Marco Peña, com a mediador.
Així ho exigeix Marín en diferents cartes enviades als ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, així com al director de la Direcció general de trànsit (DGT), Gregorio Serrano. En aquestes, recorda que el Ministeri de Foment ja va recórrer a Peña recentment, fent referència al conflicte de Eulen a l'Aeroport del Prat del passat estiu.

El president d’ATAAC ha argumentat que la vaga d'examinadors està limitant «notablement» els ingressos dels professors d'autoescola, que estan basats a fer pràctiques als alumnes i presentar-los a examen, la qual cosa ha assegurat que provoca acomiadaments i impagaments. En aquest sentit, denuncia que els dies en què no hi ha aturs (dijous i divendres) s'estableixen «contingents» per examinar, que consisteixen en «limitacions de dos alumnes per escola o professor», la qual cosa, segons apunta, estan «prohibits per sentència en un tribunal».

En les missives, Marín sosté que la ciutadania, les autoescoles i «principalment els seus treballadors», s'han vist «greument afectats» per la vaga del col·lectiu examinador i indica que se senten «ostatges» de la situació.

La vaga va arrencar el passat mes de juny amb aturs tots els dilluns, dimarts i dimecres de cada mes, i s'allargaran al mes de desembre. Fins avui, s'han ajornat prop de 200.000 exàmens pràctics, segons dades de la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE) i ha ocasionat pèrdues que arriben als 80 milions d'euros en el sector. «Els ciutadans que volen o necessiten el permís de conduir per alguna raó, tant sigui personal com laboral, tenen molt limitat l'accés al permís després de diversos mesos d'espera, doncs no hi ha una altra forma d'obtenir l'anhelat permís de conduir», afegeix en les missives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.