Setmanari d'informació local - 138 anys

Uns 10.000 corredors de 45 nacionalitats participen a la Marató de Palma

14421

Uns 10.000 corredors de 45 nacionalitats ompliran el Passeig Marítim i els carrers del cas antic aquest diumenge en la Palma Marathon Mallorca, segons ha informat l'Ajuntament. La competició ha estat presentada aquest divendres pel director general d'Esports i Joventut del Govern, Carles Gonyalons; la tinent de batle d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Palma, Susanna Moll; el president de la Federació Balear d'Atletisme, Gabriel Gili; el director comercial de Safir Hotels, Antonio Homar, i el director de la prova i gerent de Kumulus, David Thompson.

Moll ha destacat la repercussió internacional d'aquest esdeveniment, que compta amb el suport i la implicació de l'Ajuntament i que es desenvolupa en el millor escenari possible «un entorn que atreu els corredors a superar un repte, una distància i un objectiu en un magnífic circuit urbà: la badia, el centre històric de Palma i el Parc de la Mar». La prova, que permet participar en les distàncies de 10, 21 i 42 quilòmetres, està homologada oficialment per la Federació Internacional d'Atletisme i forma part del calendari de l'Associació Internacional de Maratons.

La Palma Marathon es converteix enguany oficialment en Campionat d'Espanya de Veterans i congregarà entre 100 i 200 dels millors atletes nacionals de més de 35 anys.

Creixement de participació femenina

També destaca el creixement de la participació femenina, que se situa en el cap de les proves nacionals amb el 45% de corredores en les tres proves. En aquest sentit, Moll ha mostrat la seva satisfacció per «l'auge de la participació femenina en aquesta edició», la qual cosa demostra, ha dit, «una major implicació de la dona en l'esport i l'activitat física, un impuls cap a la igualtat».

L'edat mitjana dels participants és de 44 anys, el 36% són alemanys, el 21% són espanyols i el 17%, anglesos. La prova més participativa és la mitja marató, amb el 53% de les inscripcions, seguida de la prova de 10 quilòmetres amb un 30% d'inscripcions, i de la marató, amb una participació del 17%.

Els organitzadors han previst activitats d'animació en el circuit per als corredors i també hi ha una oferta paral·lela com la 'breakfast run'; la festa post-marató, la marató expo i els cinc punts de 'hot post' amb actuacions de djs, 'cheer leaders', batucadas, etc.

Restriccions de trànsit 

Amb motiu de la competició, aquest diumenge es produiran les següents restriccions de trànsit.

- L'accés en el Passeig Marítim, des de Porto Pi fins a l'Avinguda Antoni Maura, romandrà tancat des de les 8.00 hores a les 14.00 hores.

- Al centre de Palma l'accés estarà tancat de 8.30 hores a 15.00 hores.

- A més, la prova esportiva afectarà trams Passeig Marítim des d'Antoni Maura fins a Costa del Gas; en direcció Andratx, l'accés estarà tancat de 2.00 hores a 18.00 hores i en adreça aeroport- Llucmajor l'accés estarà tancat de 7.00 hores a 16.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.