Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma aposta per frenar el retrocés agrari a les ciutats

13619

Palma ha participat en l'assemblea de constitució de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia a València, a la qual ha assistit el coordinador de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Josep Maria Rigo, en representació de l'Ajuntament. La trobada va tenir lloc aquest dijous i hi participaren una vintena de ciutats com Saragossa, Madrid, Barcelona, Lleida, Pamplona, Las Palmas, Còrdova, Valladolid, la Corunya o València. Es va celebrar en el marc de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació concedida per la FAO a València.

Palma va aprovar al juliol l'adhesió al manifest 'Xarxa de Ciutats per l'agroecologia', en el marc de polítiques «per avançar cap a models de territori i agroalimentaris més sostenibles, per enfortir el model de producció agroecològica i detenir la reculada de l'activitat agrària a Palma». Amb la creació de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia es comptarà amb el suport d'altres ciutats, amb les quals es podran intercanviar projectes i recursos, la cooperació per realitzar accions conjuntes i la visibilització de les polítiques alimentàries sostenibles.

Des de l'Ajuntament han recalcat que les ciutats «s'estan convertint en actors de primera línia en l'avanç cap a la sostenibilitat», per la qual cosa la xarxa «suposa un fort suport per a les polítiques agroecològiques». Fins al moment s'han creat dins de la Xarxa tres grups de treball sobre governança alimentària i processos participatius; acompanyament de nous emprenedors agroecològics i accés a la terra; i promoció dels mercats locals. Al llarg d'aquest divendres tenen lloc les primeres sessions de treball d'aquests grups.

A l'octubre, tendrà lloc el Cim Mundial dels alcaldes de ciutats signatàries del Pacte de Milà sobre polítiques alimentàries urbanes, també a València.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.