Setmanari d'informació local - 138 anys

Fundación Nacional Francisco Franco: «Franco no va afusellar ningú»

12783

El passat dilluns 15 d’agost, a conseqüència de la petició d’il·legalització de la Fundación Nacional Francisco Franco, aquesta mateixa fundació s'hi va declarar contrària defensant que «Franco no va afusellar ningú ni dictà condemna a mort». A més, expliquen que entre els seus objectiu es troba el de defensar les víctimes que causà el Front Popular.

Antecedents a les declaracions

L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) va registrar el passat 10 d’agost una petició en el Congrés dels Diputats perquè es modifiqués la Llei de Fundacions per il·legalitzar aquelles fundacions que vulnerin els drets humans, com entenen que fa la FNFF. El representant de l’ARMH, Bonifacio Sánchez, va explicar que la intenció és «resoldre un problema històric» que permet que encara existeixin fundacions i organitzacions que es dediquen a «injuriar les víctimes de la dictadura franquista i, al mateix temps, lloar la figura d’un dictador de caràcter que va ser Francisco Franco».

Les declaracions de la FNFF

En resposta a la petició de l’ARMH, la Fundación Nacional Francisco Franco ha assegurat en un comunicat que el dictador «ni va afusellar ningú ni va dictar cap condemna a mort, sinó la Justícia». Afegeixen que una de les seves senyes d’identitat és «defensar les víctimes que va causar el Front Popular», ja que Franco va donar als caiguts del Front Popular «la major dignitat que estava en la seva mà, la possibilitat de dormir el son etern juntament amb els caiguts de l’Espanya Nacional, a germanar vencedors i vençuts baix la Creu del Valle de los Caídos». A més, des de l’entitat franquista, «darrere del desig d’eliminar la Fundación del debat públic s'hi troben els mateixos que persegueixen, tiren pedres o detenen un autobús perfectament legal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.