Setmanari d'informació local - 138 anys

Dimarts de cinema al Parc de la Mar: 'Documentals illencs d’ahir i d’avui'

12773

El 'Cinema a la fresca' s'emet aquest estiu al Parc de la Mar entre el 15 de juliol i el 10 de setembre amb 35 projeccions de gèneres com ara el cinema d'animació, els clàssics, els èxits de taquilla i les projeccions comentades i musicades en directe.

Dins aquesta activitat, destacam el cicle 'Documentals illencs d'ahir i d'avui' que es farà aquest dimarts 15 d'agost a partir de les 21.30 hores. Començarà amb 'La llave Dalí',l'apassionant lluita del científic i artista mallorquí Tomeu l’Amo per demostrar que un quadre que va comprar a un antiquari el 1989 és obra de Salvador Dalí. Durant la seva investigació descobrirà el codi secret que Dalí va afirmar utilitzar a moltes de les seves obres. Aquesta troballa aporta un nou significat a l'obra daliniana.

Després podrem gaudir d'una joia cinematogràfica: 'Sa Fosca'. Després de 30 anys de la seva estrena es projecta una versió remasteritzada en cinema digital 2K que recupera tota la qualitat i color de la còpia original en 16 mm. Premi a la millor pel·lícula espanyola i del públic al 6è Festival Internacional de Cinema espeleològic de Barcelona 1987. Sa Fosca, el tram final del torrent del Gorg Blau abans de la seva confluència amb el torrent de Lluc a l’Entreforc, va estar durant segles rodejat de misteris i de mites degut a que l'aigua entrava en una cova inaccessible i ningú sabia què hi passava allà. El documental descriu un descens fet per dos muntanyencs. Es tracta d'un film excel·lent sobre els inicis del món del barranquisme a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.