Setmanari d'informació local - 138 anys

Detengut el propietari d'un bar de Palma per explotació laboral

12715
Agents de la Policia durant l'escorcoll del bar. | CNP

La Policia espanyola ha detengut el propietari d'un bar de Palma acusat de tenir els seus treballadors en condicions d’’esclavatge’ sense contracte i amb l'obligació de realitzar jornades laborals de fins a 17 hores, per la qual cosa se li imputa un presumpte delicte contra el dret dels treballadors.

La recerca va començar al juliol arran de la denúncia d'un treballador del local, segons ha indicat el cos de seguretat, que ha explicat que les condicions de treball incloïen jornades d'un mínim de 12 hores al dia, tots els dies de la setmana i sense disposar de vacances, pagues extra o liquidació.

Pel que fa els salaris, arribaven a ser de fins a 3,5 euros per hora, i fins i tot es descomptava del sou dels treballadors el menjar i beguda que prenien per aguantar les jornades laborals.

Ingressos mínims

L'empresari s'aprofitava de persones amb necessitat d'ingressos mínims per subsistir, amb càrregues familiars, hipoteques o addicció a les drogues, i por a perdre la seva única font d'ingressos. Així doncs, els feia treballar com a cambrers, cuiners, en la neteja i en les tasques de manteniment. Durant la inspecció del local també es van trobar diversos paquets d'haixix i marihuana preparats per a la seva venda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.