Setmanari d'informació local - 138 anys

L'autobús elèctric rodarà per Mallorca fins a finals de setembre

12597

Aquest dimecres han començat les proves de l'autobús elèctric a la xarxa TIB que tenen com a finalitat analitzar el comportament d’aquest vehicle en línies de diferents orografia així com validar quina autonomia real es pot obtenir en condicions d’alta ocupació i calor extrema, com les que s’estan registrant durant aquest mes d’agost a Mallorca.

Un dels objectius de Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera de Mallorca (PISTRVC) és el d’impulsar l’adquisició d’autobusos menys contaminats. Concretament s’assenyala que, en línies de curt recorregut, es podrien iniciar experiències amb vehicles 100 % elèctrics.

El bus elèctric rodarà per Mallorca fins a finals de setembre 

En primer lloc circularà per la zona de Calvià, posteriorment per la Badia d’Alcúdia i finalment, ja dins la xarxa de l’EMT de Palma, es deixarà veure pels carrers de Ciutat.

Durant l’acte de presentació, el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, ha destacat la importància d’aquesta experiència que ajudarà al Consorci de Transports de Mallorca a definir la tipologia de vehicles per línia de l’Avantprojecte de serveis que sortirà a exposició pública dins la propera tardor. Aquest Avantprojecte donarà a conèixer quina serà la nova xarxa TIB a partir de l’1 de gener de 2019, amb importants millores respecte la xarxa actual.

Els avantatges dels busos elèctrics són la no emissió de gasos contaminats i la poca contaminació acústica. Com informa el Govern, aquestes proves són possibles gràcies al fet que el fabricant de busos Irizar presta un bus del model i2e de forma gratuïta als operadors mallorquins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.