Setmanari d'informació local - 138 anys

Publicat, per primera vegada, el registre d’observacions de peixos rars de les Balears

12595

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca publica per primera vegada un registre d’observacions de peixos rars de les Illes Balears. Aquest correspon a l’any 2016.

La publicació recull dades concretes de disset espècies, alguna de les quals no havia estat mai observada a les aigües de l’arxipèlag, com és el cas del peix globus, Diodon hystrix. Altres exemplars han esdevengut rars, com diversos elasmobranquis i cavallets de mar, i també animals de talla excepcional, com els tres exemplars de llampuga que varen ser capturats a Santanyí el mes d’octubre de l’any passat, que pesaren 64 kg en total.

És important que aquest tipus de dades no es perdin. Per aquest motiu, el Servei de Protecció d’Espècies i el Servei de Recursos Marins han assumit la publicació anual d’aquest recull i han habilitat l’adreça dapera@caib.es perquè els ciutadans hi puguin comunicar les observacions de peixos rars.

La publicació serà distribuïda a totes les entitats i associacions relacionades amb la mar, com clubs nàutics, confraries de pescadors i clubs de busseig, entre d’altres. A més, està disponible al web de la Conselleria (especies.caib.es) i es pot sol·licitar a l’adreça electrònica esmentada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.