Setmanari d'informació local - 138 anys

32 municipis de Mallorca, al cicle de cinema 'A la fresca en català'

11671

Un total de 32 municipis de Mallorca s'han sumat al cicle de cinema 'A la fresca en català' que organitza el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports per segon any consecutiu.

El programa s'inicia aquest dimarts a Petra i Capdepera amb l'objectiu de difondre el cinema en català, especialment entre els nins i el públic familiar, fins al 30 de setembre.

El cicle, organitzat a través de l'Arxiu del So i de la Imatge del Departament de Cultura, també cerca acostar la producció cinematogràfica actual al públic que no sol anar a les sales de cinema i arribar a tots els municipis de Mallorca, a més de reforçar l'oferta actual de cinema a l'aire lliure.

Enguany el programa duplica tant els municipis als quals arriba (l'any passat varen ser 14) com el pressupost, que passa dels 18.000 euros als 39.000 euros d'aquesta segona edició.

«Generalment els municipis aprofiten aquest cicle per programar-ho durant les festes d'estiu o festes patronals», ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

'A la fresca en català' es desenvoluparà entre els mesos de juliol, agost i fins al 30 de setembre de 2017. Els ajuntaments poden escollir entre una llista de pel·lícules estrenades recentment, de diferents gèneres i aptes per a tots els públics. Els títols proposats en aquesta edició són vuit: '100 metres', 'Força major', 'L'home que coneixia l'infinit', 'Si Déu vol', 'Un home d'alçada', 'El Petit Príncep', 'Mascotes' i 'Vaiana'. Les sessions són gratuïtes i amb entrada lliure fins a completar l'aforament.

En aquests moments, l'exhibició de pel·lícules dins del cicle està tancada a Petra, Capdepera, Esporles (juliol); Estellencs, Valldemossa, Son Cervera, Inca, Selva, Sóller, Sa Pobla, Montuïri, Pollença (agost); Campanet i Banyalbufar (setembre).

El calendari definitiu està pendent que la resta de municipis adherits al programa facin l'elecció de pel·lícula i triïn data d'exhibició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.