Setmanari d'informació local - 138 anys

«Es tracta que l’Estat espanyol vegi que no només és Catalunya qui vol la independència»

11327

Guillem Cànoves, del bar Can Lliro de Manacor, ens parla sobre la iniciativa d’apadrinament d’urnes per al referèndum de Catalunya que ha posat en marxa.

«La comanes, la pagues i la dones». Ha explicat que se li va ocórrer quan va veure que les empreses «havien donat excuses, que no hi havia possibilitat, que la Generalitat no tendria urnes. Jo pens que hi ha pressions de l’Estat espanyol i crec que en un estat democràtic una institució lliure pot comprar urnes».

Cànoves ha explicat al dBalears que arran de la iniciativa està rebent suport d’amics i coneguts, que li envien missatges i semblen molt predisposats. «En definitiva era el que m’interessava, fer una moguda, que la gent en parli».

Sobre el procés d’independència de Catalunya, afirma viure’l «de vegades il·lusionat i de vegades frustrat» però conclou: «Jo ho tenc clar. Fa 300 anys varen guanyar la guerra els espanyols i han implantat les seves lleis. Si els d’Espanya fossin coherents, tolerants, amb aquestes coses… Jo som independentista i estim tothom. No tenc res en contra d’Espanya però trob que ells venen una història que no és».

L’1 d’octubre a Catalunya
«Si puc, per qüestions de feina i de possibilitats, acudiré allà l’1 octubre». Guillem Cànoves llança una idea de fer una iniciativa conjunta per anar-hi tota la gent que es mostri a favor del referèndum. Podríem fer un viatge a Barcelona i dur 10, 20, 100 urnes simbòliques. Es tracta que l’Estat espanyol vegi que no només és Catalunya, hi ha molta gent implicada i que està mal fet el que fan ells».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.