Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB al·lega, novament, contra la tramitació de les autoritzacions de serveis de temporada a platges

10954
El GOB ha tornat a presentar al·legacions contra la tramitació de les autoritzacions de serveis de temporada a platges.

El GOB ha tornat a presentar al·legacions contra la tramitació de les autoritzacions de serveis de temporada a platges, que en aquesta ocasió afecta, entre altres, a la petició d'instal·lacions en Cala Torta (Artà).

Segons ha indicat l'entitat ecologista, l'1 de juny va sortir a exposició pública l'anunci «d'Informació pública sobre sol·licituds d'autoritzacions en zona de domini públic marítim-terrestre a les costes de les Balears», que fa referència a 44 sol·licituds de persones físiques o jurídiques, entre les quals els serveis que se sol·liciten per Cala Torta.

Aquest procediment de tramitació d'autoritzacions, han exposat, «es fa obviant completament el previst en el Reglament de Costes, en el qual prescriu que només es poden atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques per a aquests tipus de serveis quan la sol·licitud dels Ajuntaments s'hagi presentat fora del termini establert, que la sol·licitud sigui legalment inacceptable o que s'hagin incomplit les condicions del títol en la temporada anterior». Aquest procediment d'atorgament irregular d'autoritzacions temporals i de temporada per a serveis a les platges i costes «podria afectar a un total d'unes 700 sol·licituds, les 260 sol·licituds aparegudes diversos Butlletins Oficial de les Illes Balears (BOIB)».

El GOB demana l’anul·lació del tràmit d’atorgament

«Resulta incomprensible com la Demarcació de Costes a les Illes tramita l'atorgament de milers d'autoritzacions en contra de les normatives legals que les regulen, la Llei i el Reglament General de Costes», han lamentat des del GOB. Per tot això, l'entitat ha demanat l'anul·lació del tràmit d'atorgament i/o en tot cas que no s'atorguin les sol·licituds d'autoritzacions per a activitats de servei de temporada en platges i costes de l'anunci aparegut en el BOIB del dia 1 de juny de 2017 a causa del clar incompliment del procediment regulat en la Llei de Costes i el seu Reglament General».

Igualment, han exigit la revisió de les sol·licituds de serveis atorgades amb anterioritat i encara vigents, per si poguessin ser motiu de nul·litat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.