Setmanari d'informació local - 138 anys

La primera Llei de Camins Públics contempla sancions de fins a 20.000 euros

10814

El Consell de Mallorca ha presentat la primera Llei de Camins Públics de Mallorca que contempla una sèrie d'infraccions que es qualifiquen de molt greus, greus i lleus i que poden suposar multes d'entre 60 euros fins als 20.000 euros.

A més, la norma també inclou l'obligació de restituir les coses conforme al seu estat anterior amb càrrec a l'infractor i de rescabalament de danys i perjudicis que l'actuació hagi pogut ocasionar.

L'objectiu de la llei, segons ha explicat la institució insular en una nota informativa, és reforçar la competència de l'administració per recuperar i conservar els camins públics. Igualment, reafirma la Ruta de 'Pedra en Sec' i la d'Artà a Lluc i permet crear noves.

La normativa s'elevarà al Parlament per la seva presa en consideració davant la necessitat d'establir un règim jurídic per als camins públics i per recuperar-los i promoure el seu ús i defensa.

CAMINS PÚBLICS

La llei defineix els camins públics com la infraestructura viària que permet la circulació dels ciutadans. Amb aquesta normativa, no només les institucions podran reclamar un camí com a públic, sinó que també ho podrà fer qualsevol ciutadà. A més, dota de legitimitat l'administració perquè pugui obrir de manera immediata un camí usurpat.

D'altra banda, contempla l'elaboració de diferents catàlegs de camins que donaran informació i oferiran un control dels camins públics. Els ajuntaments hauran d'elaborar els seus catàlegs on s'inclouran els camins de titularitat municipal.

També es posarà en marxa un registre insular de camins públics de Mallorca que estarà disponible per a consultes i serà accessible telemàticament a través d'un visor que serà actualitzat de manera continua.

Pel que fa als usos, la llei determina que els camins han de ser d'accés lliure i gratuït i que estiguin destinats al trànsit no motoritzat. A més, els usos i aprofitaments diferents al dret de circulació o trànsit necessitaran autorització prèvia de l'administració titular del camí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.