Setmanari d'informació local - 138 anys

'Jornada' es presenta a Palma com el diari en paper dels Països Catalans

10646

Un centenar de persones han assistit aquest divendres a l'acte de presentació del diari 'Jornada' a Can Alcover de Palma.

'Jornada' és el nom de la publicació –de base cooperativa– que un grup de periodistes i professionals de l'edició, el disseny i la gestió cultural volen posar en marxa el novembre del 2017. Es tracta d'un mitjà multiplataforma que també tendrà una edició en paper que arribarà als quioscos. Això serà si aconsegueixen un mínim de 200.000 euros abans de l'estiu i entre 8.000 i 10.000 subscriptors.

Durant la presentació, el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha fet un dels parlaments, en què ha destacat la necessitat «dels Països Catalans» de donar relleu «a allò que passa i vivim» en la catalanoparla perquè és la «realitat immediata» i la que més «ens importa».

D'altra banda, Lila Thomàs, activista feminista, ha destacat que el nou mitjà serà feminista. «Vaig trobar molt interessant que em demanassin que el meu article fos sobre violències masclistes i no sobre igualtat». En aquest sentit, ha destacat que és importantíssim que tenguem «mitjans de comunicació plurals».

La periodista i directora del mitjà, Laia Altarriba, ha afirmat que l'acollida del projecte, fins ara, està sent «magnífica». També ha explicat el perquè de la 'Jornada': ha dit que calen mitjans de comunicació «en la llengua del país», «tot i les evidents diferències que tenim arreu dels països de parla catalana»; que a llocs com Mallorca o el País Valencià «no hi ha cap diari en català en paper que surti cada dia al carrer»; i que la majoria de mitjans «responen als grans poders». Així mateix, ha assegurat que els diaris en paper «tenen més influència» i «credibilitat».

També han intervingut a l'acte Neus Tur, impulsora de 'Jornada' a Mallorca, i el periodista manacorí Toni Riera, de la revista Cent per Cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.