Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma organitza una jornada per reflexionar sobre el model de participació a Ciutat

9238
Imatge de la jornada sobre model de participación a Palma. | MÉS per Palma

El veritable motor de les institucions és la ciutadania. En aquest sentit, MÉS per Palma ha organitzat la jornada «Indignar-se no basta, participa!», amb l’objectiu de debatre sobre el model de participació de l’Ajuntament de Palma, aprendre bones pràctiques i traslladar-les a la nostra ciutat. L’activitat ha tengut lloc aquest dissabte al Casal de Barri Joan Alcover de Palma on hi ha participat més d’una cinquantena de participants. Ha estat una trobada oberta a totes les organitzacions i persones implicades en la lluita per una Palma més democràtica, social i igualitària i que ha comptat amb la participació de representants del moviment associatiu de la ciutat.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de la regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, que ha assenyalat que «creiem que és molt important avançar en la radicalitat democràtica i per això hem de crear una cooperativa entre institució i ciutadania».«Volem assegurar la participació ciutadana i per això hem organitzat aquesta jornada, per a reflexionar-hi», ha afegit la regidora. Truyol ha insistit que «és important conèixer què fan a altres llocs, com per exemple amb els pressupostos participatius o amb les comunitats de barris, per a prendre’n exemple i reflexionar sí són interessants per aplicar-los a Palma».

La regidora ha estat l’encarregada de donar pas a Itziar González Virós, arquitecta i experta en cooperació ciutadana en el territori, una persona fortament compromesa amb diversos processos participatius relacionats amb la construcció d’unes ciutats al servei de la gent. González ha explicat experiències actuals i innovadores de participació que s’estan desenvolupant en aquests moments a altres indrets.

Ciutadania i institucions

L’experta ha destacat que «hem de fer creïble que la ciutadania és el veritable motor de les institucions, i per això hem de crear espais de treball amb més cultura política». La ponent ha destacat que «hem de reconèixer que l’administració, sense la participació dels seus ciutadana, no pot complir els seus objectius» i ha afegit que «qui produeix coneixement sobre la ciutat és qui la viu, els veïnats». Per tant, González ha conclòs que «el que realment necessitem és la cooperació en el territori».

Posteriorment, s’han creat grups de treball per reflexionar conjuntament sobre diversos elements del model de participació de l’Ajuntament de Palma: el reglament municipal de participació ciutadana, el paper i les funcions dels òrgans de participació (consells de barri, consells territorials de districte, consell social de la ciutat…) i el model de pressupostos participatius. Finalment, les aportacions dels diferents grups s’han posat en comú. El resultat recull demandes i iniciatives ciutadanes que serviran per elaborar una sèrie de propostes per millorar la participació ciutadana a la nostra ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.