Setmanari d'informació local - 138 anys

ISIS reconeix l’autoria de l’atemptat del Parlament britànic

8984
L’autor de l’atemptat d’aquest passat dimecres devora del Parlament britànic ha estat identificat.

L’autor de l’atemptat d’aquest passat dimecres devora del Parlament britànic ha estat identificat per les autoritats com Khalid Masood, un britànic de 52 anys nascut a la localitat anglesa de Kent i sense antecedents per delictes de terrorisme.

Masood «no era objecte de cap recerca actual i no existia informació d'Intel·ligència que revelés la seva intenció de provocar un atemptat terrorista», segons Scotland Yard. Masood hauria utilitzat «diversos àlies»sí tenia «condemnes prèvies», encara que per delictes aparentment aliens a l'activitat terrorista, com assalts, possessió d'armes i desordres públics.

La seva primera condemna data de l'any 1983, quan va ser acusat de danys, i l'última va ser dictada al desembre del 2003, per «possessió d'un ganivet». 
Masood precisament va utilitzar un ganivet per apunyalar a un agent en els voltants del Parlament britànic. L'atac va concloure amb la mort de tres persones (entre elles l'agent apunyalat), a més del mateix terrorista, que va ser abatut pel guardaespatlles del ministre de Defensa. A més, al voltant de 40 persones van resultar ferides. L'atemptat ha estat reivindicat per l’ISIS. Segons l'agència Amaq, afí a l'organització terrorista, l'atac va ser comès per un «soldat de califat» que seguia les directrius marcades pel grup.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.