Setmanari d'informació local - 138 anys

Antònia Vicens: «La poesia és com la vida, que vivim sense entendre-la»

8932
Antònia Vicens.

L'escriptora mallorquina Antònia Vicens ha descrit la poesia quelcom inassolible: «La poesia és un misteri, com la vida, que la vivim sense entendre-la», ha reflexionat aquest dimarts en roda de premsa, amb motiu del Dia Mundial d'aquesta disciplina.

Al fil de la celebració, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha encarregat un poema a Vicens que ha titulat 'La poesia', traduït a vint llengües i que aquest dimarts horabaixa serà interpretat de múltiples formes. Vicens ha donat un consell en un dia tan indicat com és aquest dimarts a les persones que normalment no llegeixen: «Que es detenguin i s'aturin per llegir. Ens falta temps per pensar i llegir més», ha recomanat.

Temps per ser humans

«Hem d'acostumar-nos a viure més de prop. Duim un ritme que provoca vertigen i una velocitat que fan que no tenguem temps per pensar, per a la compassió, per ser humans», ha advertit l'escriptora mallorquina, que diu que la seva vida és passejar el seu ca davant la mar.

Malgrat haver escrit 'La poesia', confessa seguir sense saber què és: «Si ho sabés, no tendria interès a escriure-la. La poesia és allà, és immensa. El poeta escriu versos. Però la poesia és freda, la toques amb un dit però no l'arribes a tocar. És un misteri, com la vida, que la vivim sense entendre-la», ha confessat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.