Setmanari d'informació local - 138 anys

Nous horaris de tren i metro a Mallorca a partir de divendres

8792

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) començarà aquest divendres, dia 17 de març, una reestructuració d’horaris en les línies de tren i metro, amb la finalitat de millorar l’adequació del servei a la demanda existent, sempre amb l’objectiu d’optimitzar la utilització dels recursos dels que disposa l’empresa pública.

Així, segons ha informat el Govern en un comunicat, la línia de metro M1 que discorre entre l’Estació Intermodal i la UIB passrà a tenir freqüències de 20 minuts durant tot el temps, mentre que fins ara, segons la franja horària, podien ser cada 15 o cada 30 minuts.

«D’aquesta manera, els usuaris es veuran beneficiats per una cadència regular de serveis, el que suposarà una major comoditat per als viatgers», es destaca des de SFM. Amb aquesta adaptació es millora també l’enllaç entre els serveis de les diferents línies de tren i la línia M1.

Els serveis d’Inca Express, que actualment cobreixen 3 trajectes al dia sense parades entre Palma i Inca en els dos sentits, es mantenen en nombre i freqüència amb ajusts respecte a les hores de sortida. Concretament dos de les tres sortides des de Palma s’adelanten a 5 minuts, i en el cas de les sortides des d’Inca serà de 3 minuts en dos dels tres serveis.

Els trens que cobreixen el trajecte entre Palma i Manacor (T3) en els dos sentits no sofreixen cap variació.

Per altra part, els trens que realitzen trajectes entre Palma i sa Pobla (T2) i entre Palma i Inca (T1) en els dos sentits, efectuaran ara aturades en totes les estacions entre l’Estació Intermodal de Palma i Marratxí, amb la finalitat de mantenir el mateix nombre de serveis actuals entre Marratxí i Pama (M2).

D’aquesta manera, el que suposa un increment en la durada del trajecte de 5-6 minuts respecte de l’actual, es compensa avançant 5 minuts la sortida des de Palma de tots els trajectes, «per evitar perjudicis a l’usuari». En aquest cas i en conseqüència, les sortides des d’Inca o des de sa Pobla no sofreixen cap alteració i mantenen els mateixos horaris.

Per obtenir informació detallada dels nous horaris, es pot consultar el web de SFM www.trensfm.com, així com la informació que l’empresa disposarà en totes les estacions o que difondrà a través del seu perfil de Twitter.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.