Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca crida a continuar lluitant per la tarifa màxima dels vols entre illes

8602

Més per Menorca ha comunicat aquest dimecres que continua treballant per fer possible que la Tarifa Màxima Universal de 30 euros en els vols entre les Illes sigui una realitat. Per açò, la coalició menorquinista no es rendeix i mantindrà propostes i aportacions perquè la reivindicació històrica per a una adequada connectivitat interinsular, a un preu assequible i just, sigui un fet reconegut.

Més per Menorca reitera que no es tracta d’un privilegi sinó d’una necessitat de justícia social i econòmica per als seus habitants. Després de la negativa i el menyspreu polític del Govern de Mariano Rajoy i la Mesa del Congrés de negar la veu al Parlament de les Illes Balear en una iniciativa que compta amb la unanimitat de la cambra autonòmica, de la societat civil i dels seus sectors econòmics, és fa evident que la lluita per fer possible un cost raonable i assumible en els desplaçaments entre les illes seguesqui sent una prioritat, una urgència a la que ni la societat balear ni la seva representació política hi han de renunciar.

És per açò que Més per Menorca, a través del portaveu parlamentari, Nel Martí, avança 4 propostes per mantenir la lluita i fer que les Corts Espanyoles escoltin la veu de les Illes:

1.- Donar urgència a la compareixença dels senadors autonòmics per donar comptes de la seva defensa de la proposició de llei de reforma del REB per a la implantació de la tarifa màxima de 30 euros.
 
2.- Demanar la compareixença urgent de la delegada del Govern espanyol a les Illes Balears.
 
3.- Demanar a la Mesa del Parlament de les Illes Balars que reiteri a la Mesa del Congrés l’acord unànime del Parlament de les Illes Balears d’impulsar la reforma del REB per a la tarifa màxima de 30 euros. Les Illes Balears tenen el dret, com a mínim, a ser escoltades, i a poder exposar i tramitar davant les Corts Generals la seva proposta. I tot açò independentment que la proposició de llei del Parlament de les Illes, en la seva tramitació, hagi d’incorporar una disposició addicional que establesqui l’entrada en vigor de la tarifa de 30 euros per al proper curs i la seva corresponent previsió pressupostària en el PGE.
 
4.- Més per Menorca convida a tots els Grups Parlamentaris a una reunió dia 10 de març, a les 11 hores, a la Sala Maura per a definir una estratègia conjunta de defensa de la proposició de llei de reforma del REB per a la implantació de la tarifa màxima de 30 euros.
 
La coalició menorquinista pretén, així, mantenir la reivindicació i lluita política en la iniciativa; fer extensible la necessitat urgent de la mesura per a l’economia i societat balear i aconseguir que les Corts Generals de l’Estat escoltin la veu del poble de les Illes representada al Parlament autonòmic, tenint en compte que la petició de modificació del REB és feta de forma unànime a la cambra balear.
 
En aquest sentit, la diputada Patrícia Font, ha comentat que el Govern espanyol i la Mesa del Congrés han posat una excusa per no escoltar la proposta. «Saben que a qualsevol proposició de llei hi poden afegir una disposició addicional pel tema pressupostari, per tant, el que no volen es escoltar-nos. I creim que tenim tot el dret a ser escoltats com a Parlament. Una vegada més – afegeix la diputada- aquestes illes es tornen a sentir de segona o tercera».
 
Font ha parlat de la importància de la proposta per als sectors industrial i turístic, però també per a aconseguir una millor cohesió social entre els ciutadans balears, “És per afavorir també el coneixement de les realitats de les altres illes entre nosaltres mateixos, que coneixem ben poc”, ha explicat Patrícia Font.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.