Setmanari d'informació local - 138 anys

La carrera Palmadona acollirà al voltant de 3.000 participants aquest diumenge

8398
La carrera Palmadona acollirà al voltant de 3.000 participants aquest diumenge.

El batle de Palma, José Hila, i la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, han presentat aquest dimarts la segona edició de Palmadona, que inclourà la II Carrera Popular Palmadona que acollirà aquest diumenge amb 3.000 participants, entre altres activitats.

Des de l'Ajuntament, expliquen que aquest programa, que organitza l'Institut Municipal de l'Esport (IME), té l'objectiu de fer valdre, visibilitzar, recolzar i homenatjar l'important paper que exerceix la dona en l'esport.

Aquesta edició, que contempla 13 esdeveniments i actes entorn del paper de la dona al món de l'esport, començarà aquest dissabte a la plaça d'Espanya amb l’Expo Palmadona, una fira amb expositors d'entitats i organitzacions enfocats a l'activitat física i a la dona. Aquesta activitat es complementarà amb un programa d'activitats gratuïtes des de les 11.00 hores fins a les 20.00 hores. Tancarà la jornada el Zumbathon Solidari Maxima FM en benefici de l'associació contra el càncer de mama ‘Un Llaç en Moviment’.

Respecte als participants de la II Carrera Popular Palmadona (2.101 dones i 899 homes) recorreran el centre de Palma en un circuit de tres o sis quilòmetres. Aquesta prova urbana, no competitiva, ha augmentat 800 places en relació a la primera edició.

Hila ha agraït la presència de les esportistes d'elit assistents que han assistit a l'acte Blanca Gil, Marta Lliteras, Paquita Ruiz, Magdalena Carbajal, Raquel Seco i Adriana Painagua, i ha afirmat que «des de les administracions tenim un deure amb les dones i l'esport». «Han estat històricament un col·lectiu silenciat i infravalorat. I crec que ara és el moment de fer un esforç per reivindicar el seu paper i la seva figura com a exemple de lluita i de superació», ha dit.

Moll ha destacat la necessitat d'impulsar i donar visibilitat a l'esport femení i ha assenyalat que «des de l'Ajuntament pretenem aconseguir que les dones tenguin les mateixes oportunitats i els mateixos reconeixements dins de tots els àmbits esportius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.