Setmanari d'informació local - 138 anys

Els socialistes denuncien que el 2007 el PP reclamava el rescat del Túnel de Sóller mentre que ara vol mantenir el peatge

8126
Imatges de les actes de 2007 on el PP en reclamava el rescat. | PSIB

Els socialistes volen posar de manifest una vegada més la «incoherència del PP» pel que fa a la seva postura sobre el rescat del Túnel de Sóller, previst pel govern insular per al setembre d'enguany.

Segons ha denunciat el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Miquel Àngel Coll, les actes del ple de la institució de dia 10 de setembre de 2007 mostren com l'aleshores consellera del PP, Mabel Cabrer, considerava «una oportunitat magnífica i una gran notícia per a la ciutadania el fet de rescatar la concessió d'aquesta infraestructura».

Una postura molt diferent a la que adopta ara el PP, que es mostra totalment contrari al rescat del túnel tot i que el Consell de Mallorca té capacitat financera per fer-ho. Precisament, tal com mostren les actes, l'equip de govern insular es va veure obligat a descartar el rescat l'any 2007 «per limitacions pressupostàries», una situació que no es dóna ara i que per tant justifica la decisió de recuperar la infraestructura per a tots els mallorquins i mallorquines.

Per això, el portaveu socialista critica que «el PP volia rescatar el túnel quan no hi havia pressupost i ara que n'hi ha prefereix que quedi en mans privades», una postura que «no ens estranya dels despilfarradors i mans foradades que van governar amb Jaume Matas i que són els mateixos que a l'hora d'inaugurar-lo es van decantar pel model de peatge».

Infraestructura incòmode

En aquest sentit, Coll ha afegit que «entenem que tot allò que envolta aquesta infraestructura és incòmode pel PP i els posa especialment nerviosos», per la qual cosa els socialistes els conviden «a deixar de mirar enrere i a afrontar el futur amb optimisme, segur que els seus propis militants de la vall els ho agrairan».

El portaveu del Grup Socialista ha tornat a defensar la decisió presa pel Consell de Mallorca, defensant que «la institució ara resol els problemes de la gent i, els agradi o no al PP, el rescat serà una realitat, perquè sembla que tot allò que és positiu per Mallorca els molesta».

Prova d'això, segons els socialistes, és que cada dia els populars «ens sorprenen amb una nova excusa per justificar que estan en contra que el túnel s'obri de manera immediata i que connecti, per fi, els habitants de Sóller i Fornalutx amb la resta de Mallorca».

En qualsevol cas, els socialistes seguiran donant suport a aquesta decisió inclosa en els acords de governabilitat del Consell i reclamada històricament pels ciutadans de Sóller, Fornalutx, Bunyola, Deià i Escorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.