Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben una àguila peixetera tirotejada prop de l'Aeroport de Palma

7768
Àguila Peixetera trobada morta aquesta setmana a Palma. | CAIB

Els vigilants de seguretat de l'aeroport han trobat prop de les instal·lacions aeroportuàries de Palma un exemplar d'àguila peixetera, 'Pandion haliaetus', amb nombrosos perdigons en el seu interior.

L'animal, que està considerat espècie amenaçada, va ser traslladat al Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) on els veterinaris del centre van dur a terme la necròpsia de l'au. El resultat de l'analítica, segons ha indicat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, ha desvetllat que es tractava d'una au adulta, en estat de descomposició que duia morta més de 2 setmanes.

Devuit perdigons

En una posterior anàlisi per radiografia es van poder observar fins a 18 perdigons repartits per tot el cos de l'animal i els experts van concloure que l'animal hauria mort a causa del tir.

L'àguila peixetera és una espècie d'au que es reprodueix a les Balears i que està etiquetada com a Vulnerable al Catàleg Estatal d'Espècies Amenaçades.

Precisament, hi ha en marxa un Pla de Conservació en el marc del qual es fa el seguiment poblacional i de l'èxit reproductiu de l'espècie i es duen a terme marcatges d'exemplars per al seu seguiment via satèl·lit. En estar penat per llei matar a una espècie amenaçada, els Agents de Medi ambient s'han fet càrrec de la investigació del cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.