Setmanari d'informació local - 138 anys

EU vol la retirada del monòlit franquista de Son Servera

7758
Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, i l'Assemblea del partit a Inca han presentat el pla d'actuació estatal d'IU, ‘Que no nos jodan la vida’. | EU

L’Àrea de Memòria Democràtica d’Esquerra Unida de les Illes Balears s'ha reunit a l'Ajuntament de Son Servera amb la batlessa Natalia Troya (PSIB-PSOE) per exposar-li les seves propostes sobre Memòria Històrica.

El partit ha exigit el compliment estricte de la llei 52/2007, Llei de Memòria Històrica i que sigui retirat de l'espai públic el monòlit franquista situat al carrer Joana Roca d'aquesta localitat.

Segons ha recordat la formació esquerrana, el Llevant mallorquí en general i Son Servera en particular, «van sofrir molt durament i en silenci la repressió franquista, per això entenem que han de ser subjectes actius en aquest exercici de recuperació i dignificació històrica».

Esquerra Unida de les Illes Balears se sent «plenament implicada en tots els moviments i plataformes memorialistes i destinarà tots els seus esforços a dignificar a les víctimes de la repressió en tot l'Estat i per a això, entenem, que és imprescindible una cura escrupolosa de la Llei de Memòria i una revisió de la Llei d’Amnistia, mal redactada i pitjor executada».

Pla de Treball a Inca

D’altra banda, amb la presència de Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, l'Assemblea d'EU d'Inca ha presentat aquesta setmana el pla d'actuació estatal d'IU, ‘Que no nos jodan la vida’, centrat en la lluita contra les desigualtats i a pèrdua de drets socials i laborals, així com el pla de treball autonòmic.

L'Assemblea d'Inca d'EU va fer seus aquests objectius i va acordar aquells de política local que seran prioritaris per a l'organització al llarg del 2017.

En aquest sentit, es va decidir incidir en la gestió pública i racional dels recursos hídrics, ja que la xarxa privatitzada té unes pèrdues que arriben al 55%, cosa que és completament inacceptable, especialment amb la situació actual.

Així mateix, es va decidir continuar amb l'oposició a la Ronda Nord, ja que es considera que va en contra del model de ciutat habitable, que és un atemptat territorial inacceptable i un projecte innecessari, que només serveix per dotar d'un accés sobredimensionat a uns municipis limítrofs amb una població molt escassa.

Per altra part, l'Assemblea d'EU d'Inca va acordar continuar la seva lluita contra la precarietat i les injustícies socials, combatent els desnonaments, la pobresa energètica, la marginació i la pèrdua de drets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.