Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma proposa declarar Trump 'persona non grata'

7662

MÉS per Palma ha reclamat aquest dimarts a l'Ajuntament de la ciutat que declari el president d'Estats Units, Donald Trump, 'persona non grata' a Palma, al mateix temps que ha rebutjat «les polítiques racistes» i defensat «una Palma democràtica i oberta a tothom».

L'Assemblea de MÉS ha qualificat les polítiques de Trump de «masclistes, bel·licistes i negacionistes del canvi climàtic» i ha considerat que les primeres mesures preses pel nou president «atempten contra la Declaració Universal dels Drets Humans» i que no tenen «cabuda dins d'una societat democràtica i oberta».

«Com a ciutadans de Palma defensam la convivència de gent de diferents religions i cultures que es produeix a la nostra ciutat i el dret d'aquestes persones a viure en pau i llibertat», han recalcat des de l'Assemblea de MÉS per Palma.

MÉS també ha defensat la igualtat entre homes i dones, la cohesió social, la desmilitarització i la lluita contra el canvi climàtic i per això ha advertit «que la presidència de Donald Trump posa en perill els fonaments del model de societat».

Llei Montoro

D'altra banda, l'Assemblea de MÉS per Palma també ha exigit la derogació de la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, popularment coneguda com a 'Llei Montoro', per garantir «uns serveis públics de qualitat».

Des de MÉS per Palma han alertat que aquesta llei «dificulta el procés de recuperació dels serveis públics» i a més «va néixer sense cap consens, és recentralizadora i vulnera les competències dels ajuntaments, allunyant el poder de decisió de les administracions més properes a la gent i a les seves necessitats, en un clar menyspreu al valor de proximitat que representen els municipis».

Així ho ha expressat el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Noguera, les administracions locals estan «lligades de peus i mans per aquesta normativa».

Segons Noguera, la 'Llei Montoro' també ha «culpat» els Ajuntaments del problema del deute públic «quan només un 3,2% del total prové de les administracions locals».

A més, «comporta una enorme reculada dels drets i condicions laborals dels treballadors públics i dels serveis que els ajuntaments presten a la ciutadania» i «és una norma que no resol el problema de la manca de finançament local», ha declarat Noguera.

En aquest sentit, des de MÉS han recordat que aquesta llei «retalla les competències que tenien els ajuntaments en matèria de Benestar Social, Sanitat o Educació, que passen a ser delegades per la Comunitat Autònoma, amb problemes d'interpretació legal que dificulten la posada en marxa de nous serveis a l'àrea de Benestar Social».

D'altra banda, «potencia la privatització dels serveis públics i limita la gestió a través d'empreses públiques, la creació de les quals s'ha de justificar econòmicament amb criteris de rendibilitat».

MÉS per Palma ha assegurat que la norma té una «filosofia neoliberal» que «limita el paper dels Ajuntaments», incrementa el control dels interventors sobre les inversions, a les quals imposa la regla de l'equilibri pressupostari», «redueix el sector públic local i limita les prestacions d'activitats en règim de monopoli a l'aigua, els residus i el transport».

Per tot això, MÉS creu que la 'Llei Montoro' condueix a una «administració precària i amb alts nivells d'interinitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.