Setmanari d'informació local - 138 anys

Bach unirà turisme i cultura

El cicle de concerts que patrocina l’Agència de Turisme de les Illes Balears pretén impulsar el turisme d’hivern a través de productes culturals de qualitat

7624
dav

Pere Muñoz, gerent de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), ha presentat aquest dilluns el BachCycle-Concerts de Quaresma, juntament amb Pere Bonet, director artístic del cicle i president de l’Associació Música a Llevant, entitat organitzadora. El programa inclou la primera audició a les Illes Balears de l’Oratori de Pasqua i l’Oratori de l’Ascensió, rellevants obres de Johann Sebastian Bach.

Pere Muñoz ha destacat que «accions com aquest cicle ens permetran crear una agenda d'activitats culturals de qualitat per a la ciutadania de les Illes Balears, així com augmentar el flux de visitants en la temporada d’hivern». Segons Muñoz, des de l’ATB es treballa per crear productes turístics de qualitat. En aquest sentit, l’ATB és el principal patrocinador de l’esdeveniment en el marc de la convocatòria de patrociniis públic-privat i públic-públic que permetin unir esforços i consolidar la notorietat de les marques de les illes en els mercats emissors, així com especialitzar i millorar l'oferta turística de qualitat en temporada d'hivern i tardor durant l'any 2017, mitjançant accions concretes.

El programa permetrà apropar a la ciutadania i als visitants l’obra de Bach, considerat un dels majors compositors de la història i gran mestre de la música barroca. El cicle es composa de cinc concerts que tendran lloc entre febrer i abril de 2017 a Mallorca, Menorca i Eivissa, i serà executat per l’orquestra BACHrroc Ensemble que està constituïda per músics de les Illes Balears i que compta amb intèrprets internacionals de països com Canadà o Txèquia, entre d’altres.

Des de l’organització, Pere Bonet explica que «la programació d’aquest cicle situa les Illes Balears a l’alçada de ciutats com Barcelona, Montreal o Las Palmas de Gran Canària que compten amb un cicle de música de Bach».

A través dels cinc concerts de la sèrie es repassarà la trajectòria de Johann Sebastian Bach per les ciutats de Weimar, Köthen i Leipzig. El programa recull des de la música sacra a la música profana, com la Cantata 209, l’obra de caire més primaveral que s'interpretarà a finals d'abril. S’inclouen obres destacades de música coral com les Oratòries de Pasqua i de l'Ascensió, peces de música vocal solística com les Cantates 82, 158 i 209 i música instrumental com els concerts d'oboè i flauta. En el cicle s’interpretaran obres dels llibretistes més destacats de Bach com Salomon Franck o Christian Friedrich Henrici (més conegut com a 'Picander').
El primer concert
E 14 de febrer es farà el primer concert, serà a les 20:30 hores a l'Auditorium de Palma. La interpretació serà a càrrec de la Coral Universitat de les Illes Balears i Bachrroc Ensemble i els solistes Hasnaa Bennani, soprano; Mélodie Ruvio, contralto; Vincent Lièvre-Picard, tenor i Benoît Arnould, baríton. El director serà Joan Company.
Les peces que es podran escoltar en aquest primer concerts seran:

Oratori de Pasqua BWV249 i Oratori de l’Ascensió BWV11.
L’Oratori de Pasqua, BWV 249 és un oratori escrit per Johann Sebastian Bach a Leipzig i estrenat l'1 d'abril de 1725. Per la seva part, es creu que l’Oratori de l’Ascensió probablement va ser composta en 1735 per a la festivitat de l'Ascensió i estrenada el 19 de maig de 1735.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.