Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern suprimeix dels seus actes les hostesses per acabar amb la «cosificació» de la dona

La iniciativa de l’Agència de Turisme de les Illes Balears «pretén posar en valor la imatge de la dona»

7416

L’Agència de Turisme de les Illes Balears i l’organització de l’edició XVI Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca han acordat suprimir la presència d’hostesses en el lliurament de premis al final de les etapes ciclistes.

Des del Govern, «seguint el seu compromís amb la igualtat de gènere», es volen evitar imatges on la dona és reduïda a la categoria d’objecte sexual. «La iniciativa pretén acabar amb la cosificació de les dones que posaven al costat dels premiats i els besaven, una foto pròpia del passat, però que avui no té cap sentit si volem dignificar el paper de la dona dins la societat», afirma Pere Muñoz, director gerent de l'ATB.

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, considera que la decisió és una «passa important per evitar transmetre l’exposició de les dones com si fossin un premi més» a les proves esportives.

En aquest sentit, «el Govern avança en la direcció marcada per la llei d’igualtat (que en l’article 8 fa referència a la imatge de les dones, i en l’article 34 tracta la promoció de les dones a l’esport), i se suma a la iniciativa del Govern australià que va prendre la mateixa determinació que ara es pren a les Illes Balears i que les converteix en capdavanters a l’Estat espanyol», afirma el vicepresident.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.