Setmanari d'informació local - 138 anys

Els socialistes aposten per aprofundir en la regulació del lloguer turístic i EU s’hi mostra en contra

7288
Els socialistes han celebrat aquest dissabte una jornada de debat sobre la regulació de les estades turístiques en habitatges. | PSIB

Els socialistes han celebrat aquest dissabte una jornada de debat sobre la regulació de les estades turístiques en habitatges, celebrades al Saló Parroquial del Port de Pollença, en la qual han participat la secretària de Medi Ambient del PSIB-PSOE, Mercedes Garrido, el secretari general dels Socialistes de Pollença, Joan Cifre, i els regidors de Turisme de Pollença i Alcúdia, Iliana Capllonch i Joan Gaspar Vallori, entre d'altres.

Durant la trobada, la també consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha defensat la necessitat de regular el lloguer turístic perquè actualment és una opció elegida «pel 30% del total dels visitants que s'allotgen a les nostres illes», a més que «actualment Mallorca compta amb unes 380.000 places turístiques en total».

L'objectiu de la normativa del lloguer turístic que s'acabi aprovant, segons Garrido, ha de ser «garantir l'accés a l'habitatge dels nostres ciutadans amb un preu i condicions dignes», a més d'assegurar també «els serveis públics que es presten». Per això la regulació que s'està plantejant també és fa des d'un punt de vista territorial.

Actualment, l'esborrany de l'avantprojecte de Llei que regula el lloguer turístic es troba en període d'exposició pública i després encara ha de ser aprovat per Consell de Govern i fer tota la tramitació parlamentària, per la qual cosa encara queda procés. Per això, la socialista ha instat a «fer aportacions a l'esborrany que tenim i millorar-lo».

Contraris al lloguer turístics de pisos

Per part seva, EU s’ha manifestat aquest dissabte en contra de l’avantprojecte. «El lloguer turístic de pisos en edificis plurifamiliars genera greus problemes de convivència amb els residents de tot l’any i és una de les causes més importants de l’encariment abusiu des pisos de lloguer, que són inaccessibles pels treballadors i totes les persones que tenguin un nivell de renda modest», ha assegurat el partit.

Segons la formació liderada per Juanjo Martínez, encara que l’avantprojeecte es refereix majoritàriament al lloguer turístic en edificis plurifamiliars, també es refereix al lloguer d’habitatges en sòl rústic. «Aquest tipus d’oferta es va liberalitzar la passada legislatura i també suposa un creixement exagerat de les places turístiques, a més de degradar el sòl rústic», ha assegurat. «L’avantprojecte només preveu restriccions en sòls protegits, però permet continuar amb l’actual proliferació en sòl rústic comú. Pensam que és necessari establir una moratòria sobre aquesta oferta turística que doni la possibilitat de reflexionar serenament i sense pressions urbanístiques sobre la possibilitat de restringir-la», ha sentenciat el partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.