Setmanari d'informació local - 138 anys

Balears aportarà mig milió d'euros a l’Institut Ramon Llull per al 2017

Aquesta col·laboració permet als artistes i creadors de les Illes mostrar els seus treballs a l’exterior

6722

Francina Armengol i Carles Puigdemont han assistit aquest dijous a la primera Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull de forma conjunta, on s’han aprovat el pressupost i el pla d’actuació del consorci per a l’any vinent. A la Junta, el Govern i l’Institut Ramon Llull han començat a perfilar les activitats conjuntes per a 2017, per les quals hi ha pressupostats aproximadament 9 milions d’euros, dels quals les Illes Balears aporten 500.000 euros. Aquesta col·laboració permet als artistes i creadors de les Illes mostrar els seus treballs a l’exterior, en alguns casos consolidant l’èxit de les propostes culturals a altres països. A més, és un canal de difusió de la llengua catalana que comparteixen ambdues comunitats.

A la Junta Rectora també hi han assistit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, qui ha destacat la bona col·laboració entre els dos governs en el foment de la llengua i la cultura de les Illes. «Tenim clar que l’IRL és el pont que ens permet donar a conèixer a l’exterior la nostra identitat com a poble, a través de les propostes culturals que participen en les activitats.»

Pel que fa a les activitats de 2017, cal destacar que Catalunya i les Illes Balears participen com a convidats d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril. Es tracta de la cita més important en l’àmbit internacional per a aquest sector editorial, on per primera vegada no és un país, sinó dues regions, que comparteixen llengua i cultura, les convidades d’honor. De fet, amb tota l’activitat complementària de la fira es donaran a conèixer de manera més àmplia els trets culturals compartits entre Catalunya i les Illes Balears.

Una altra de les fites importants serà la presència balear al Festival Momix de teatre infantil (Kingersheim-Alsàcia, 26 de gener- 5 de febrer). Per al 2017 també es vol iniciar un pla de residències artístiques que permeti l’intercanvi amb socis de Beirut, Xipre o Quebec, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.