Setmanari d'informació local - 138 anys

Es constitueix la plataforma per combatre la «turistització» de Palma

6688

Un grup de ciutadans de Palma ha constituït l'assemblea 'Ciutat per qui l'habita' amb l'objectiu de combatre la «turistització» de Palma. Per a això, crearan una xarxa de suport mutu entre els diferents barris i col·lectius dirigida a rompre l'aïllament entre zones i fomentar la solidaritat i la resposta comuna «davant els conflictes provocats pel turisme».

Els responsables expliquen que l'entitat neix amb la voluntat d'impulsar un espai assembleari amb la finalitat de ser un espai de trobada entre els moviments socials i veïnals «que s'oposen a la deriva turística de ciutat».

La plataforma contempla així mateix realitzar accions col·lectives (concentracions, campanyes i difusió de material divulgatiu) que «a poc a poc rompin la pau social entorn del turisme, mostrin els efectes devastadors d'aquesta indústria al territori i es vagi generant una comunitat que pugui posar fre i revertir la situació».

De la mateixa manera, elaborarà propostes a curt i a llarg termini per revertir la «turistització». Fins avui, expliquen, s'ha elaborat un manifest i ja han sorgit diverses idees per començar a treballar «en tot el que afecta les nostres vides i té a veure amb el turisme a Palma».

Des de l'assemblea assenyalen que, amb la voluntat de «construir un espai ampli, des de la base, que abordi des de posicionaments populars» aquesta situació, tornaran a reunir-se divendres que ve, a les 19.00 hores, en l'Ateneu Llibertari Estel Negre (C/. Joan Alcover, 54). La seva pretensió passa per «seguir construint aquest nou col·lectiu ciutadà» i plantejar propostes d'accions i mobilitzacions per als pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.