Setmanari d'informació local - 138 anys

[Entrevista] Las Kellys: «Els sindicats no han fet bé la seva feina»

6598
Sánchez ha explicat que els sindicats Comissions Obreres i UGT «no s’han posat en contacte amb nosaltres a dia d’avui». | dBalears

La presidenta de l’Associació Las Kellys i portaveu de Las Kellys Lanzarote, Myriam Barros, i la secretaria de l’Associació i portaveu de Las Kellys Mallorca, Nani Sánchez, han relatat les reivindicacions de les cambreres de pis o «les suplantacions per part de sindicats o partits polítics» al programa Ona Perifèries d’Ona Mediterrània.

Sindicats majoritaris

Sánchez ha explicat que els sindicats Comissions Obreres i UGT «no s’han posat en contacte amb nosaltres a dia d’avui». La secretaria recorda que «hi va haver una concentració dia 15 de juny», però «no sabien ni què era l’Associació Las Kellys quan em vaig presentar».

Barros insisteix en què «els sindicats no han fet bé la seva feina». Segons la presidenta, «han treballat, però no en la direcció necessària: les cambrres de pis estem pitjor que fa 10 anys, per això ens hem associat».

Difeferents condicions laborals 

Pel que fa a les condicions laborals, les cambreres de pis denuncien «els contractes a mitja jornada» en què «ens exigeixen el mateix treball que un contracte a jornada completa» o «les externalitzacions»; «contractes de cinc hores» o «reduccions de salari quan ens prenem la baixa». En aquest sentit, les treballadores manifesten que «en un mateix hotel hi ha diferents condicions laborals».

Les portaveus de Las Kellys també han respost a les declaracions del vicesecretari de comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, sobre la comparació entre la jornada d’un metge amb la d’una cambrera de pis; han denunciat «l'apropiació del nom Las Kellys» per part de «Podem o sindicats» en determinades ocasions i han exigit «un estudi de temps i ergonòmic per a cada hotel».

Podeu escoltar l’entrevista completa en el següent reproductor:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.