Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament tomba el macroprojecte del Port del Molinar

6538
Macroprojecte d'ampliació del Port del Molinar.

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei per la qual rebutja l'ampliació del Port del Molinar, amb 38 vots a favor i 19 vots en contra del PP.

Així, el Parlament no només rebutja el projecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar de Llevant, sinó que insta a la seva paralització i a denegar-ho des del Ministeri de Foment i l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

A més, el ple ha mostrat el seu suport a l'Autoritat Portuària de Balears en la seva tasca de cercar una solució «integradora» i ha reivindicat la conservació del barri.

El diputat socialista Vicenç Thomàs, qui ha presentat la proposta que signen PSIB, MÉS, Podem i GxF, ha assenyalat que el projecte «no és una remodelació ni una ampliació, és un club nàutic nou de característiques i grandària absolutament desproporcionats pel Molinar», com consta a la declaració d'impacte ambiental que ha citat.

Thomàs, que ha exhibit durant tota la seva intervenció una fotografia del port projectat, ha recordat que el cost aproximat de l'obra és de 12 milions d'euros, un finançament que el club «afronta amb una operació especulativa d'un promotor extern», amb un president «que casualment és un dirigent del PP».

D'altra banda ha denunciat que el club «no fa el la feina de manteniment» i es manté en condicions «deplorables». Així mateix, ha recalcat el rebuig per part dels veïns i entitats socials i ha advertit de l'impacte ambiental a la flora i la fauna i a la qualitat de l'aigua que tendria aquest «macro port irreversible».

Per la seva banda, la portaveu de MÉS, Bel Busquets, ha reivindicat el manteniment del port petit en el Molinar mentre que Podem ha cridat a protegir Mallorca rebutjant "macroprojectes com aquest".

Des del PI, Josep Melià ha mostrat el seu suport a la PNL i ha recordat al PP que la iniciativa inclou la remodelació del port, si bé difereix en quina és la millora necessària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.