Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO lamenta la «poca voluntat dels empresaris de les Balears per complir la llei»

5994
CCOO.

El sindicat CCOO lamenta la «poca voluntat de bona part de l'empresariat» de les Balears a complir la legislació laboral, referent a contractació, després de conèixer-se aquest dijous que un de cada tres contractes revisats per Inspecció de Treball a les Balears aquest estiu estava en frau de llei.

D'altra banda, el sindicat ha valorat «molt positivament» la posada en marxa del Pla de lluita contra l'explotació laboral, a càrrec de la Conselleria de treball, Comerç i Indústria.

Des del sindicat, asseguren que seguiran reclamant la continuïtat de mesures d'aquest tipus, ja que «beneficien tant als treballadors, dignificant les seves condicions laborals, com als empresaris que, complint la legislació laboral sofrien desavantatges competitius a favor d'aquells que no atenien l'establert en l'ordenament laboral», han destacat.

CCOO considera que el Pla de lluita contra l'explotació laboral és «una eina molt efectiva» per millorar les condicions laborals, per la qual cosa reclamarà a l'Executiu balear que «cerqui les vies pertinents per donar-li continuïtat en les temporades altes, reforçant novament la plantilla d'Inspectors de treball i estenent les actuacions a altres matèries».

Segons el sindicat CCOO «davant l'explotació laboral no cal abaixar la guàrdia», per la qual cosa el sindicat «seguirà lluitant per la millora de les condicions de la classe treballadora i per la recuperació de drets», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.